Kiwanis Montferland doneert 25 boodschappenpakketten aan voedselbank

Kiwanis Montferland doneert 25 boodschappenpakketten aan voedselbank

'Stem van Montferland 14 april 2020'

MONTFERLAND – Kiwanis Montferland doneert deze week 25 boodschappenpakketten van Haal lokaal! in Montferland aan de Voedselbank Montferland. Daarmee ondersteunt de club niet alleen de lokale ondernemers, maar ook de mensen die wat minder zijn bedeeld in de samenleving.

“Kiwanis Montferland vindt het belangrijk dat ‘onze’ kinderen opgroeien in een bloeiende omgeving waar de voorzieningen binnen handbereik zijn”, vertelt Sanne van Kempen-Hagen namens de vrijwilligersorganisatie. “Om die reden steunen wij de geweldige boodschappenactie van Haal lokaal! in Montferland. We kopen en doneren 25 pakketten en ondersteunen hiermee de lokale ondernemers en de voedselbank. Zo krijgen de ouders van de doelgroep waar wij voor staan een broodnodig extraatje in deze roerige tijd.”

Kinderen
Kiwanis Montferland telt zestien leden, die zich belangeloos inzetten voor de kinderen en jeugd in de gemeente Montferland die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo gaat ze ieder jaar met touringcars vol kinderen en hun ouders of begeleiders naar de Efteling om ze een volledige verzorgd dagje uit te geven. “Dit jaar was het uitje eind april gepland, maar door de coronacrisis stellen we het uit naar het najaar”, zegt Van Kempen.

Om geld op te halen, organiseert Kiwanis Montferland regelmatig activiteiten, zoals een kerstmarkt, wijnproeverij of workshop. Ook zijn er veel vrijgevige sponsoren die de vereniging en haar doelgroep een warm hart toedragen. “We zijn sinds 2016 onderdeel van een wereldwijde serviceclub, die zijn oorsprong in Amerika heeft. Leden van Kiwanis zetten hun kwaliteiten en netwerk in om kinderen, die het goed kunnen gebruiken, op alle mogelijke manieren in om ondersteuning te bieden.”

Namens Haal lokaal! in Montferland danken wij de vrijwilligersorganisatie voor hun gulle bijdrage aan de Voedselbank Montferland.

 
 
 

Deel deze post