Laat kinderen gewoon even kind zijn.

Karin van der Velden Montferland Journaal

Het coronavirus maakt het de leden van Kiwanis Montferland niet gemakkelijk bij het verzinnen en organiseren van activiteiten. Gelukkig kunnen sommige acties gewoon doorgaan en worden voor andere activiteiten volop plannen gemaakt

De Filmdagen moesten door de coronamaatregelen helaas geannuleerd worden. Het was de bedoeling om voor kinderen vanaf zes jaar films te vertonen in de filmhuizen van Didam en
's-Heerenberg. Maar ouders zouden hun kinderen moeten brengen, maar kunnen nu niet mee naar binnen of ergens wachten tot de film is afgelopen. "We stellen het uit", vertelt Brigit Huldman. "Zodra het weer kan, ligt het draaiboek klaar. Dan organiseren we voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken een gezellige middag. Helemaal betaald door Kiwanis; de film, de zaal en een lekkere versnapering." Deze activiteiten zijn onderdeel van de Kids Club. Het is de bedoeling om daarvoor vier activiteiten per jaar te organiseren. Het uitje naar de Efteling dat al enkele jaren georganiseerd werd, komt daar nog bovenop.

Wat wel doorging was de workshop van Annet4Crea. Begin augustus werd in de bibliotheek van Didam door kinderen van de Zomerschool een mooie sleutelhanger gemaakt. De Zomerschool is voor kinderen van nieuwkomers en voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Het is een samenwerking tussen de Gemeente Montferland, Welcom en de Bibliotheek Montferland waaraan ook vrijwilligers, zoals de leden van Kiwanis, een steentje kunnen bijdragen.

Brigit is blij dat ze kan vertellen over de samenwerking met de Voedselbank Montferland. "Voor sinterklaas kopen we samen met plaatselijke ondernemers chocoladeletters voor zo'n honderd kinderen. Omdat het uitje naar de Efteling dit jaar niet kon doorgaan, had Kiwanis daarvoor een potje. IJs en More en een Didamse bakker, die niet met naam genoemd wil worden, leveren de letters met korting. In augustus is een van de bestuursleden van de voedselbank bij ons op bezoek geweest en als corona voorbij is, krijgen leden van Kiwanis een rondleiding om te kijken hoe de voedselbank werkt. Ingrid Wolsing is degene die dit project trekt."

Een ander project is de schenking van twee Tesla speelgoedauto's, beschikbaar gesteld door Vincent Arentz, directeur eigenaar van Tradim B.V. en bestuurslid van Kiwanis Montferland. Een auto gaat naar Braamhuis en de tweede naar het brandwondencentrum van het Radboud UMC. Een officieel momentje komt als de maatregelen dat toelaten.

Wie de activiteiten van Kiwanis wil steunen, kan via de website Montferland.kiwanis.nl een bedrag doneren of pakketten wijn kopen. In november en december kunnen klanten van AH in Didam hun statiegeld doneren.

Deel deze post